Kedves Olvasónk!

Mészáros Péter vagyok, a NEOCONS Plus Kft. Takarmányozási tanácsadója

Az állatok szeretete gyerekkoromra vezethető vissza. Az első és meghatározó élményem, hogy 6-7 éves kissrácként vásároltam és hazacsempésztem egy tyúkot és a sorházunk kertjében rejtettem el. Mikor a szüleim dolgozni mentek kiengedtem, etettem itattam. Néhány nap múlva rájöttek a szüleim, de meglepődve tapasztaltam, hogy kevésbé zavarja őket, mint gondoltam. Innentől nem volt megállás, megannyi állat tartásába belekóstoltam gyerekként. Azonban a kérődzők, azon belül is szarvasmarha érdekelt a legjobban.

A gimnázium után a Szent István egyetemre jelentkeztem, majd állattenyésztő mérnökként végeztem. Az egyetemi tanulmányaim során kikristályosodott, hogy az állatok ellátása, takarmányozása foglalkoztat a legjobban, ezért elvégeztem a Takarmányozási és takarmánybiztonsági mérnök képzést. Az egyetem után egy kétezres tehenes tejelő szarvasmarha telepen dolgoztam, amely életem egyik legjobb döntése volt. Részt vehettem egy amerikai képzésen, ami szemléletformáló volt számomra. Rengeteg gyakorlati tapasztalattal lettem gazdagabb, nagyon hálás vagyok az akkori vezetőimnek!

Ezt követően egy magyar takarmányos cégnél tanultam meg a takarmányozás, takarmánygyártás alapjait. Eközben ismertem meg Szemethy Dániel kollégám közreműködésével William J. Prokop-ot. Hamar kiderült, hogy jól szót értük és nagyon hasonlóan vélekedünk a szakmát tekintve. Mentorként bármikor fordulhatok hozzá, és folyamatos szakmai segítséget nyújt a receptúrázás terén. Magyarországról harmadmagammal részesei lehetünk egy nemzetközi szaktanácsadói csoportnak, amely nagy segítséget nyújt a folyamatos szakmai fejlődésemben, illetve a partnerek maximális segítésében.

A NEOCONS tulajdonosaival Zsolttal és Evelinnel való hosszas beszélgetések megalapozták a jó véleményemet a cégről.  Az általuk felvázolt jövőbeli terveket már az első beszélgetések alkalmával magaménak éreztem. A közös célok megfogalmazása után a megvalósításon van a hangsúly, amelyben kiemelt szerep jut meglévő és jövőbeli partnereinknek!

A célom továbbra is az állatok maximális kiszolgálása. Hiszem, hogy csak az egészséges tehén termel magas szinten és hoz hasznot a gazdájának. További célom a folyamatos fejlődés, amivel ebben a gyorsan változó világban hozzájárulhatok a tejtermelő partnereink jövedelmezőségéhez, illetve versenyképességük növeléséhez!