Cikkünk a Baromfiágazat 2020 decemberi számából

Egy új átfogó enzim megoldás, a szuperdózisú fitáz és a karbohidrázok komplexeként képes csökkenteni a baromfitenyésztés karbonlábnyomát: javítja a takarmányok emészthetőségét, lehetővé teszi a takarmányok tápanyagszintjének szignifikáns csökkentését a tápanyag-retenció növelése révén. Így a brojlerek kevesebb takarmány fogyasztásával, de azonos teljesítményszinten járulnak hozzá a baromfiágazat fenntarthatóságának növeléséhez.

Miért érdemes kombinálni a karbohidrázokat és a fitázt?

A multienzim variánsok emészthetőség javító értéke “feedase” hatásként már jól ismert. Alkalmazásával az antinutritív faktorok és az emészthetetlen frakciók számottevően csökkenthetők, miközben nagyobb arányú tápanyag szabadul fel. Míg a karbohidrázok és a fitázok hatásmechanizmusa és szubsztrátjai teljesen különböznek egymástól, addig közösen jótékony hatást gyakorolnak a takarmányok emészthetőségére és a teljesítményre. A “feedase” megközelítés célja, hogy az egyes enzimek mátrix-értékeit ne egy kumulált megoldásként kezelje, hanem egyedi takarmányozási mátrixot teremtsen és átfogó enzim megoldást adjon a különféle enzimek összesített értékelésével.

Kattintson és olvassa cikkünket! 

NEOCONS – kiegészítjük egymást