Cikkünk a Baromfiágazat 2019 decemberi számából
Az Adisseo kifejlesztette a ROVABIO® ADVANCE PHY terméket, a 2. generációs „feedáz”-t, a takarmányok emészthetőségének további fokozásáért, ezáltal az állattenyésztés lábnyomának csökkentéséért a Föld erőforrásain.
Enzimekkel a takarmányok emészthetőségének fokozására
A hagyományos takarmányok mintegy 20-25 %-ban olyan szervesanyag-frakciókat tartalmaznak (antinutritív anyagok), amelyeket az állatok nem képesek megemészteni, így nem vesznek részt a metabolikus folyamatokban. Több mint 20 éve kezdődött az enzimek használata a takarmányok emészthetőségének fokozására. Mindez több tápanyag hasznosítását tette lehetővé, ezáltal az állattenyésztés takarmányozási költségeinek csökkenését eredményezte. A különböző típusú enzimek egyidejű alkalmazása ma mégis csak részben eredményes vagy alulértékelt.
Rovabio® Advance PHY multienzim kínálta előnyök
Az Adisseo szakemberei ezért megalkották a Rovabio® Advance PHY multienzimet, a Rovabio® Advance és egy szuperdózisú 6-fitáz előnyös tulajdonságainak egybeolvasztásával , a tápanyagok maximális feltárása érdekében. Ez az enzim-komplex valamennyi ezidáig emészthetetlen növényi frakciót hasznosíthatóvá tesz, és növeli a takarmány teljes emészthetőségét Ez a 2. generációs „feedáz” kihat a takarmányok metabolizálható energia, emészthető aminosav, hasznosítható foszfor, kálcium és nátrium tartalmára. A fejlesztés célja a legjobb költség és a maximális teljesítmény összhangja, a fenntarthatóság és a következetesség volt egy hatékony enzimkombináció révén. A Rovabio® Advance PHY új utat nyit az enzimkombinációk elfogadásához és alkalmazásához. Az enzimkomplex eredményes használatához különböző körülmények között in vivo kísérletekkel határozták meg azon tápanyagmátrix értékeket, amelyekkel a hagyományos receptúrákba beilleszthetővé vált.
Kattintson és olvassa el a teljes cikket!
NEOCONS – kiegészítjük egymást