Cikkünk a Baromfiágazat 2021. szeptemberi számában jelent meg
Ismert tény, hogy a takarmányok a szerves anyag 20-25%-át kitevő mennyiségű, emészthetetlen frakciót tartalmaznak. Az elmúlt évtizedekben számos enzimet fejlesztettek ki a takarmányok emészthetőségének javítására.
Lépjünk tovább a 2. generációs „feedáz” hatásba!
2. generációs „feedáz” hatásnak nevezzük azt, amikor egy komplex „enzimcsomagot” hozunk létre, amely szuperdózisban tartalmazza a fitázt és specifikus szénhidrátbontó enzimek kombinációját.
A „feedáz” gyorsabban és hatékonyabban csökkenti a takarmány fitáttartalma okozta antinutritív hatást, megakadályozza további emészthetetlen komplexek kialakulását. Ezzel egyidejűleg a növényi sejtfalak lebontásával a szénhidrátbontó enzimek több tápanyagot szabadítanak fel.
A 2. generációs „feedáz” enzimkombináció a termelési eredmények csökkenése nélkül lehetővé teszi a takarmányköltségek visszaszorítását, valamint az ökológiai lábnyom, a környezet ammónia- és P-terhelésének csökkentését, javítva a baromfiágazat fenntarthatóságát.
Kattintson és olvassa el cikkünket!
NEOCONS – kiegészítjük egymást