Cikkünk a Baromfiágazat 2019 júniusi számában jelent meg
Az állati takarmányozás számára minőségi, fenntartható és nyereséges alapanyagok feltárása elengedhetetlenné válik napjainkban, ezért dolgoznak a szakemberek új megoldásokon az optimális hatékonyság eléréséért. Az utóbbi évtizedekben az eredményesség javulása a felvett takarmány mértékén alapult és az elfogyasztott tápokból a lehető legtöbb produktivitás kihozatala kihívást jelentett a receptúrakészítők számára. A nyersanyagok kiválasztásától a tápanyagok felszívódásáig minden egyes lépést figyelembe kell venni a takarmány hatékonyságának optimalizálása érdekében.
A takarmány összetevők változékonyságának figyelembe vétele
Ahhoz, hogy a legjobb teljesítményt elérjük, ki kell elégíteni az állat igényeit. A felhasznált alapanyagok beltartalmai különbözőek lehetnek a betakarítás, tárolás, szezonra jellemző értékek miatt. Ez a variabilitás komoly hatással lehet az eredményekre. A változatosság kezelése kulcsfontosságú az állatok igényeinek kielégítése érdekében. Az alapanyagok pontos beltartalmát időben ismernünk kell a pontos optimalizáció elkészítéséhez.
PNE (Precise Nutrition Evaluation – Hatékony Tápanyag Értékelés) szolgáltatás bemutatása
Erre találta ki az Adisseo a hatékony és jól bevált PNE (Precise Nutrition Evaluation – Hatékony Tápanyag Értékelés) szolgáltatást, mely NIR technológián alapszik. Az Adisseo in vivo adatok alapján saját kalibrációs rendszert dolgozott ki. Technológiája a takarmányozásban felhasznált alapanyagok széles skálájára alkalmazható az állati eredetű összetevőktől az olajos magvakig. A PNE számos beltartalmi adatot képes megállapítani a nyersfehérjén keresztül az emészthető – vagy teljes aminosav tartalmon át a teljes – és receptgazdálkodók számára, hiszen lehetővé teszi a nyersanyagok minőségének időbeli
ellenőrzését, a különböző földrajzi eredetű nyersanyagok összehasonlítását vagy akár a beszállítók rendszerezését, kiszűrését is.
Kattintson ide és olvassa tovább a cikket!
NEOCONS – kiegészítjük egymást